regn och rusk

God dag världen

Seriöst hur mycket kan det regna egentligen? Snart kommer jag utveckla fiskfjäll och simhud. Min bästa kompis kommer bli en gädda vid namn Krulle. Krulle och jag är alltid ute på äventyr.
Hänger i centrum och är tuffa.
Krulle is the man. Jag och min gäddkompis.
Jag tror jag håller på att bli knäpp av det här regnet.

over and out

// Bex

Syskonkärlek

God förmiddag världen.

Idag ska det bli muffinsbak och förhoppningsvis fixa cykeln. Punka! gah!
Pratade precis med en av alla systrar. Ibland förstår man vad syskonkärlek är.
Det är när man pratar i mun på varandra men man hör varenda ord för man är så koncentrerad på vad den andra säger.
Det är när vad man än säger är det okej. Man kan skämta och driva med varandra men lyssnar fortfarande.
Syskonkärlek är när man älskar någon till den punkt när man kan säga att dom är dumma i huvudet men det betyder inte att man älskar dem mindre.

Nej nu blir det hallonmuffins och nutellamuffins för hela slanten!

over and out
// Bex

Upp norr.

Tankegång:

Jag flyttade norrut.  Från Göteborg till stockholm och sen till Eskilstuna är det samma antal mil. Men plötsligt är jag hur långt bort som helst. Bara för att det är norrut får jag en känsla av.

Sedan tittar du på tidtabellerna för att ta sig hit. Tågen mellan stockholm och göteborg går med MINST två timmars mellanrum. Absolut efterfrågan är högre och folkströmmen är garanterat högre men att den radikala skillnad som faktiskt är förvånar mig. Det går två tåg om dagen härifrån.
visst finns det både flyg och buss men TVÅ tåg? Jag kan förstå att de norra universiteten måste ha betydligt mer att erbjuda än de i söder. Lund skulle kunna ha en skräputbildning på alla fakulteter men ändå fylla upp sina platser. För det är Lund. En välkänd väletablerad instutition. Söderut.
Geografi diskrimineringen kanske är inte så påtaglig och den har säkert goda grunder men varannan timme gentemot två tåg per dag tycker jag är en skillnad som är pinsam.
Jag har kurskamrater som inte återvänt en enda gång till de städer de kommer ifrån. Jag själv har återvänt till Stockholm en gång. Mer har jag inte haft råd med. eller tid. För de hutlösa priser kombinerat med de extrema restiderna gör det inte värt det. Snart kommer vintern med sina extrema förseningar. Och att betala dyra priser, långa restider och förseningar känns inte som en lyckoträff.

Jag tycker att man borde tvätta bort "Norrut" stämpeln genom att öppna upp möjligheterna att faktiskt ta sig norrut. Botniabanan är väl den satsningen men jag vill se de biljett priserna och ett faktiskt slutdatum innan jag börjar tro på att det faktiskt blir av.

Over and out
// Bex

gröna tår och taxiresor + en kommentar om rapar.

God förmiddag världen!
Jag vaknar. Denna syssla de flesta ägnar sig åt på morgonkvisten. Och tänker bara neeeeeeej! Jag hör hur det regnar utanför. Det verkligen trummar emot fönstret. Det är inte mycket som kan göra en dag starta sämre. Missförstå mig rätt precis som alla andra karaktärer som är ca 20 och lite djupa i varenda hollywood film there is tycker jag om regnet.
När man sitter inomhus, inte behöver gå ut och sitter med en kopp te och funderar över livet.
Inte när man försovit igen för att man inte kunde sova dagen innan för att visdomstanden håller på att växa och värker som fan. MAn vet att jag MÅSTE gå ut snart. Om en halvtimme måste jag vara på väg till skolan.
Då älskar man INTE regn.  Nåväl jag ramlar ur sängen (jag har en tendens att väcka mig själv genom att rulla ur sängen...finns inget som får adrenalinet att pumpa som att ramla från något och falla i golvet... jag är normal jag lovar) och pallrar mig upp. Åt till och med frukost.
Går till skolan och lyssnar på Electronica och vill mest hoppa upp och ner i en cirkel.
Kommer till skolan sitter och hatar världen i en och en halv timme och går sedan in till stan.
Banken, Waynes, systemet och sen en promenad till Haga för att hämta ut polers packet. När vi anländer till Haga inser vi att vi orkar fan inte gå mer. Det har regnat HELA dagen.
Så vi tar taxi. Snacka om att vara världens sämsta student. Taxi liksom?

Kommer hem och tar av sig skorna och genomblöta strumpor och inser att H&M´s 5 för 99krs strumpor har gjort mina tår....gröna.... tack.... Så jag satte mig i köket och var hatisk över mina gröna tår.


Ett litet tillägg. Vad är det med folk och rapa? Sen när är det socialt acceptabelt att sitta och rapa? Visst visst i vissa kulturer anses det fint och rent av artigt bla bla bla bla. Men jag har ännu inte hört någon kultur när det är helt okej att sitta och rapa i ett klassrum. Eller när man går runt i en korridor. Eller när man står och pratar med någon. (olika personer ska jag kanske tillägga). Eller så är det bara jag som drar till mig rapande människor. Nästa gång någon rapar inom en radie av 50cm och inte ursäktar sig ska jag lägga av en brakskit bara för att förstärka stämningen av att dekadens!! Jag ska bara lära mig fisa på kommando först.

Over and out
// Bex

I´m a redhead...well sort of.

Måndag!

Hör och häpna! Jag har bytt hårfärg... ehm... igen... nåja.
Har nu fått en lite mer rödbrun färg istället för att vara ljusbrun. Så skillnaden blev inte överstor men vid jul blir det svart underhår. Har hållit mig från att färga håret nu i tre år och nu är det banne mig dags!!
Hårfärg är dock ganska sporadiskt så man får vara försiktig med vad man köper upptäckte vi idag.
Jag och polaren som jag färgade med märkte att bara för att förpackningen säger ananasblond betyder inte det att det faktiskt BLIR det.
Fast det är klart vad kan man förvänta sig för 79kr. Men jag är semi red head! hurray!!

Over and out
// Bex

Solsken och punka

God kväll världen.

Solen skiner. Jag vaknar och jag känner mig utsövd. Har sovit gott och haft trevliga drömmar.
Vaknar går upp. Gör lite yoga. Fixar lite frukost. Glor lite på TV och pratar om bögar och flygvärdinnor med korridorsmänniska. Sitter och tittar på någon gubbe som är på Oprah som smörjt in sig med kolliderat (något ditåt) silver och tillslut blivit blå.
Hur tänkte man då? Bara i USA känns det som. USA är helt fantistiskt. Har något inte hänt i USA kommer det aldrig hända.
Nåja gav mig av för att köpa en dammsugare. En handdammsugare lagom för ett studentrum.
Cyklar dit och tror du de har några såna? Neeeeej.
Det finns i stockholm på samma kedja men inte i Umeå. Kinkigt så in i baljan kan jag ju bara säga. Jag gick runt och tröstade mig med att titta på en massa film jag ville köpa men jag blev snål och cyklade hem. Trodde jag ja.

FLAT FUCKING TIRE!

Jag blev helt knäppt jättearg. En månad med cykel och sen får man punka! Jag skyller på dåliga vägar. Att jag köpte en begagnad cykel och att min kära mor inte gav mig den cykeln jag hade i stockholm och älskade över allt annat. Utan hon skänkte den till min kära syster. Sen blev den snodd i Skarpnäck efter två veckor. Kinkigt värre.

Nej så imorgon måste jag pallra mig och prata med gubben som sålde den och se om de kan hjälpa mig att laga den. Behöver ju kunna cykla i helgen liksom. Nej nu ska jag laga middag och titta på That 70´s show som för övrigt är nästan världens roligaste program.

Over and out
Bex

Håltimmar och matkladd

Ja men god kväll världen.
Idag hade vi två lektioner. En klockan 8-10 och en klockan 15-17.
Det är helt otroligt hur mycket skit man kan hitta på när man inte har något att göra. Gå en långsam promenad i det svinkalla vädret. Sitta i kafeterian och prata om Ryssland och Tyskland. Fika. Äta lunch.
Jag hade ju hoppats på att slippa ifrån skolmatsalskänslan när man började på Universitetet. I was wrong.
Tornets pastagratäng kallar jag klegg.
Alltså Gegga. Ljusgul gegga. mysigt va? Jag borde ha tagit en bild på det.
Nåja det får bli nästa gång. Kanske man faktiskt kan använda kameramobilen till annat än att ta fyllebilder på en själv när man försöker posa men mest ser ut som ett miffo från västra Jupiter.
Nej men det är ju härligt med matkladd. Man blir ju påmind om hur mycket bättre det är med matlåda. Inte bara för priset.

Så nu sitter jag här med en kopp lakritsrotsté (det enda te jag har råd med då jag råkade göra slut på alla mina pengar genom att köpa två par skor i stockholm när jag var där för två helger sen.) och njuter av skavsåren från mina nya skor.
Skavsår ja. På flera ställen men ack så värt det för det är så himla fiiiiina!

Nåja nu ska jag sluta ordbajsa och titta på film och äta choklad som jag ska få ångest av men aldrig träna bort.

Over and out
Bex

Historien bakom

Välkomna välkomna.
Jag går första året på Juristlinjen idags läget.
Jag har inget rättstavningsprogram på datorn som jag använder så gnäll inte på min stavning.
Jag har tidigare jobbat på Pressbyrån i Stockholm i ett och ett halvt år.
Det var ju lite sisådär måste jag ju erkänna. Trevliga chefer och trevliga arbetskamrater som regel.
Men saker man kunde få vara med om. Herregud vad är det för fel på människor?

Folkvett har gått ut tiden är allt jag säger.

Nåja detta är nu mitt nya forum för att få ut min frustration över regninga dagar, pluggångest och allmänt dåliga människor.
Jag lovar blir något ruskigt bra ska jag se till att nämna det också. Med jämna mellanrum...

Over and out
/Bex

RSS 2.0