Darwinism har ingen plats inom politiken.

Jag tycker inte om att diskutera politik. Sveriges politik är knappast så pass utvecklad som den framstås vara. Faktum är att svenskar är bekväma något som är fullkomligt förståeligt. Vi har inte varit i krig på x antal hundra år.
Politik har blivit lismade och töntigt. Nu har vi en borgelig regeringen. Något jag stödjer ur det faktum att sossarna mår nog väldigt bra av att vara opposition. Jag hoppas nästan att Reinfeldt får sitta kvar nästa mandatperiod av den enkla anledningen att annars kommer vi upprepa samma mönster vi haft de senaste typ miljoner åren. Moderaterna tar över en mandatperiod och sätter igång en massa radikala förändringar men innan något verkligen har hunnit ta så kommer sossarna tillbaka i makten. Mycket kanske för att det är bekvämast så. Förändringar är krävande och tar energi. Något som är alldeles för tungt för lilla Sverige.
När det kommer till ideologier så är jag mycket mera engagerad att diskutera. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vilken ideologi man än tar så blir det sällan något bra resultat om den drivs till sin spets. Nitiska tankar fungerar inte när det handlar om att styra ett land. Men faktum är att jag tror att den "politik" som moderaterna främst driver inte är något som funkar.. just nu.
För ska man titta på grundkonceptet så bygger det på "sköt dig själv och skit i andra" konceptet. Än en gång är detta är hårddragen karakterisering (jag lider risk att bli lynchad pga det här inlägget haha). Människor ska få välja själva. Fin tanke... tror inte det funkar just nu. När vi alla har samma ekonomiska grundställning att stå på kanske det fungerar. Just nu.. not so much och då spelar det ingen roll om man betalar mindre skatt. Behöver man bara betala 15% skatt på sin inkomst på 10 000 så räcker det inte i alla fall och då är det rätt bra att ha ett utvecklat säkerhetssystem.
Politik handlar i grund och botten bara om en sak. Pengar. Man kan förneka det hur mycket man vill men faktum kvarstår att det är där man tillslut hamnar. Grundtanken kanske handlar om välmående men pengar is the way to go. Därför blir jag oroad när jag hör folk som pratar om att man måste få "välja" vi måste ha våran "frihet". Om min valfrihet är byggd på att vissa inte ens får vård så fuck freedom. Ett rättssystem som bygger på att vi ska ta hand om ALLA i samhället känns mer humant. Darwinism och statsskick ska inte sammanföras.

Frihet är väl ändå att man bor i ett samhälle som tar hand om en. Går det illa så får man hjälp och kvaliteen på hjälpen är INTE avgörande om hur mycket stålar du har på kontot. Titta på USA. där får man välja tills man kräks. Tyvärr så gör det att en majoritet inte har råd med de hysteriska priser som tex privat sjukhusen/privat skolorna tar vilket gör att det har inget VAL än att åka till allmäna sjukhus/skolor där det är överbefolkat och kvantitet är viktigare än kvalitee vilket är en nödvändighet för att alla ska få någonslags vård.
Nej tills vi alla står på samma fundamentala ekonomiska grund så tror jag mer på likabehandlingsprincipen än valfriheten.

"Vad ska du med frihet till när du inte vet vad du vill?"


Viktigt att påpeka. Det handlar ju faktiskt inte om friheten att gå ut på gatorna eller frihet att handla vilken mat vi vill. vi pratar lyxval. Då känns det viktigare att alla har möjligheten till att välja om de ska åka till danderyd sjukhus eller KI utan att behöva titta i plånboken först.
Men det är klart... en sådan regim kräver ju att vi faktiskt vill ta hand om varandra och gud förbarme att jag ska behöva betala för att rädda någon annans liv än mitt eget.

// Bex

RSS 2.0