Blandad kompott av hat och kärlek (minus kärleken)

Hej världen.

Idag är då dagen där jag äntligen uppnåt det stadium som hela den här ...... bloggen handlar om.
För det första något taktiskt: eftersom jag är en stark motståndare till att svära i texter har jag tänkt att istället för att faktiskt skriva svordomen skriva ett antal punkter för att ändå visa att det finns utrymme för att svära.. eller ta en konstpaus i sin högläsning av min fantastiska blogg.
Detta är då ett samlings inlägg av en .... massa saker som har samlat på sig under den senaste veckan över random skit som fastnat på hjärnan. Det kan bli långrandigt och orkar du inte läsa det så strunta i det då. As if I care....

Nåja! för att börja

På detta underbara jobb (som jag älskar och högaktar..... not) skriver jag ett antal lappar över saker som jag kommer att tänka på. Ibland är det djupt och ibland är det ytligt som en pråm (typ att man ser ....igt enkelt att killar är under 18 när de ska köpa tobak för de spänner sig alltid som ATTAN och lägger ner all sin patetiska babyfjunskönshår i den där enda meningen "Grovportion tack" fast de egentligen vill ha sin lilla catch mini pepparmint men eftersom de måste kompensera för babyfjunet som de har mellan benen så kör de på det manligaste de vet utan att faktiskt behöva baka det själv. SMART grabbar.. bli män nog att ta det ni vill ha och inte det ni tror jag reagerar på.. jag lovar jag bryr mig inte ett ....)
Nåja lapp nr 1 :
Hurra för chip som gör att vi kan misshandla våra stackars ko ntokort ännu mer. Hurra för dessa olika kortmaskiner som ett tjog pedagoger utformat men eftersom vi är så djävulskt (borde inte räknas som svordom i och med "d":et) upptagna med att älta allt som har att göra med oss själva blir vi dumma som kor med tolv magar på hasch och svampar (och då pratar vi inte kantareller fattar du väl!) Gå på rehab, din ko och börja se dig om! Det finns inte bara du i ditt "existensiella helvete" som typ en miljoner amerikanska universitetetsstudenter har uttryckt sitt liv är. Vart du än går finns folk som kommer automatiskt tycka att du är en jobbig ---- med pappa komplex och borde slås hårt i huvudet upprepade gånger med den förbenade korven du försöker köpa med ditt kort som du misshandlat för att du inte kan eller vet bättre"

Fint va? Jojo men! vi vet alla om det härliga tabuet att som servicepersonal så får vi egentligen inte klaga på våra kunder. FY FY! inte så.. "kunden har alltid rätt" HA! den som kom på den raden borde få en pungspark. Ja för det verkar ju logiskt att personen som varit 35 sekunder i situationen vet mer än personen som spenderar ca 8 timmar om dagen där. Nej men för all del ha logik som en lobotomerad hamster med naveltrång.

Lapp nr 2:
Om alt som krävs är de godas tystnad för att de onda ska vinna her inte då de onda redan vunnit? Det pratas om tiden då tjejer (dessa ständiga offer.. att tjejer faktiskt kan försvara sig det verkar fortfarande inte finns i tankarna.. hej 2000 talet och jämlikhet nej verkligen INTE) kunde gå hem själva på natten utan oro men jag har aldrig sett en pöbel av folk som är ute och ska beskydda varandra. Vi har blivit för bekväma för att göra något. För självupptagna med vårat egna liv. Våran egen framgång. Det är lättare att skylla på offret eller staten eller bara "någon annan" för då slipper vi sitta kl 4 på morgonen i en väktar dräkt och hålla koll på 12 snorungar som kastar sten.

Ja men visst är det härligt. Folk är så jävla benägna att kommentera och tycka men när det gäller att göra själv då går självbevarelsedriften igång för fullt sprutt och det börjas tänka "hellre dom än jag". Ja på nåt vis måste man förstå mentaliteten men när det även gäller att man vägrar ställa sig upp för att ge sin plats till någon äldre då borde man bli kölhalad!

Lapp nr 3 har jag tappat bort så den skiter jag i.

Däremot hade jag en underbar diskussion om porr idag. Detta underbar ämne. Varför är det så jäkla tabu?
Eller varför är det tabu att prata om bajs? Om man är nybliven mamma så får man prata om bajs? Så jag måste skita ut en unge innan jag kan få prata om bajs? Det är väl där vi är som mest jämlika? Alla, oavsett nationalitet, hudfärg eller religiontillhörighet bajsar. Grattis vi kan börja integrera invandrare (vilket jag såg på tv plötsligt är jämställt med att vara en "loser" som en professor uttryckte det.. inte helt genomtänkt uttalande. Säg mer om honom än om någonting annat.) genom att ha diskussioner om bajs.

Sen denna språkpolis som springer runt och viftar med sina verbala penisförlängningar till batonger. Herregud människor!! Sen när blev vi språkfascister? jämlikhet för sjutton! chilla och släpp till era rumpor!
Den enda språkfascism jag aktivt utövar är mot mumlare!! Vad är det med folk och mumla? prata som man förstår? även om man inte pratar ren svenska så pratar man så man hör så har jag en chans att förstå vad man säger men mumla på dålig svenska inte en HELT BRA IDE! speciellt inte klockan -----------   ----------   --------  -------- sju på morgonen!

Och var kom ideén med att böcker ska hållas fina och obrutna ifrån? böcker ska läsas era rövhattar (vilket för övrigt är den bästa jäkla namnet på puckon som finns! rövhatt liksom.. hur illa kan det bli?) och använder man saker slits dom. det är en bra SAK! det är så det ska vara!!




Om ni som faktiskt tagit er igenom hela det här inlägget känner att ni har lätta smärtor i bröstet som strålar ut i vänster arm behöver ni inte oroa er för det finns dokumenterat att fisar som man håller inne kan åstadkomma såna smärtor. Så med tämligen hög sannolikhet har du inte fått en hjärtinfarkt....

Om ni har något att gnälla på får ni starta er egen jäkla blogg alternativt sluta läsa mig för jag skriver för att skriva inte för att läsas och just nu har jag sovit för lite, jobbat för mycket och ätit för dåligt för att överhuvudtaget reflektera över någon annan ....... människas behov än mina egna!

Adjö

135 års erfarenhet eller 135 undersökningar?

Hej världen

Jag har varit tarvligt inaktiv på att skriva vettiga saker men jag har antecknat en hel del saker som får mig att flyga i taket eller grubbla mig galen. Därför har jag tänkt att få ihop några saker som jag tänkt på. Tyvärr har det en tendens att bli lite rörigt i skallen på mig när jag ska hålla exakta formuleringar i minnet i flera dagar men men det får bära eller brista.
Det första ämnet som jag funderat flera gånger på (och skrivit ner) är: Engångsvåldet vi aldrig pratar om.
MEN eftersom jag inte kommer ihåg ett skit om vad jag tänkte om den saken så tänker jag hoppa över det ämnet och skriva om något annat. Det är som jag tidigare nämnt (tror jag) att en syster till mig fick en son för ett tag sen. Därför har det (som jag också nämnt tidigare tror jag) blivit mycket prat om barn, uppfostran men också eftersom flera av mina syskon har barn och även min mor har flera barn pratats om vad som är trenden just nu kring hur barnen ska ligga, äta, sova, sitta och så vidare för att barnen ska må bäst.
Någon period har det till exempel varit rekommenderat att barnen ska sova avskilt från föräldrarna från början och man inte ska plocka upp ett barn som skriker för då lär det sig att det får som man vill om man skriker (känns lite som man gör med en hund ungefär. Bara belöning om de är lugna och undergivna som alla vi som är beroende av Ceasar "mannen som kan tala med hundar" programmen). Det har senare visats att en sådan behandling i större mån kan leda till att barnen lider av kolik och alltså kommer skrika oavbrutet i några månader. Skojigt eller hur?
För alla er som aldrig hört riktigt babyskrik förut. Tänk er en tågvissla som är jättehög och som av någon anledning får adrenalinet att rusa. Det är ett ljud som får en att rusa upp mitt i natten hur trött man än är. Det är ett rop på hjälp på ett språk som är fullkomligt universiellt.
På samma sätt har det visats att barn gärna ska ligga på mage för att öva upp nackmusklerna (fast det har också sagts att det är farligt för att barnen inte kan hålla upp huvudet så bra). En sak som numera verkar vara konsekvent (åtminstone inom svensk sjukvård) är att barnen ska få ligga och sprattla fritt och inte ska trängas ihop, hur böjbara de än må vara (har ni prövat att försiktigt (!)böja ihop en två månaders bäbis? yoga nissarna kan slänga sig i VÄGGEN!).
Det jag mest hängde upp mig vid var just det här med att barn ska skiljas från föräldern eller då framförallt den ammande mamman för att de ska bli självständiga så snart som möjligt. Men saken är väl den att de är inte självständiga.. inte ALLS!
Sedan beskrev samtliga mödrar som var med i denna livliga diskussion att faktumet att lägga ifrån sig sitt nyfödda barn är fullkomligt orimligt. De har alla sovit med sina barn och burit barnen mycket. De har ammat sina barn och även haft barnen sovandes på sig vid många tillfällen (de sitter ner och barnet sover på bröstet på dem.. så har jag suttit med flera syskonbarn.. väldigt mysigt faktiskt). Därför blir de kanske inte den mest mångsidiga källan men det som slår mig som udda är att:
Med största sannolikhet finns det mödrar som har lyssnat på dessa knäppa råd även om deras hormoner och instinkter har skrikit åt dem att göra på något annat sätt men deras (tyvärr något blinda) tro på vetenskapen har fått dem att stänga av de signaler som de (förhoppningsvis) har fått av kroppen och primal biten av vårat medvetande.
Ska man dra in genus i det hela vilket nog tyvärr är oundvikligt. Den vetenskapliga studie som gjorts är med största sannolikhet gjort av en man, möjligen en man utan några barn så vad sjutton vet han?
Ska vi verkligen lyssna på vad "galna" vetenskaps män säger? Framförallt om våra instinkter skriker någonting annat? Ska vi lita på vad våran kropp säger eller är den statistik, analys och undersökning som görs objektivt verkligen rätt?

Varför finns det då dokumenterat att lindande barn (en procedur som fortfarande används i en stor del av världen) lider större risk för plötsligt spädbarnsdöd men proceduren att linda barnen fortfarande godtas?
Varför finns det undersökningar som visar att kolikbarn kan bli bättre om barnet i fråga får ligga så att det känner de lugna hjärtslagen från sin förälder om detta inte tas i beaktande?

Varför verkar de råd som funkar bäst alltid komma från de barnmorskor som jobbat i typ 135 år och har typ 65 egna ungar och absolut inte från galna vetenskapsmän som inte ens tänkt på fortplantning annat än rent teoretiskt?


Tyvärr kan jag än så länge bara väldigt löst spekulera i frågan eftersom jag inte har några egna barn. Vi får helt enkelt se vart jag står i frågan när jag nu fått barn (dvs om x antal år)

// Bex

PS. Detta inlägg är inte redigerat utan endast utlagt då det var alldeles för sent in på natten när jag skrev det...


The "I love my job" rant

And now a message in english:


We most likely have all had the "I love my job" rant. Its purpose is to make you feel like you really love your job... not. Its the rant about all that crap that is connected to do that job that you are doing. Its really rather lovely thing to be doing.
Today I had my "I love my job" rant.
It started with a man throwing a fit because we had run out of sandwishes that is a part of a deal. So there is no deal.. and no special price. And of course that was my fault.. thanks so much... Its lovely to have a total (excuse me for the bad language) nobhead standing and calling you a cunt to your face at 7:45 in the morning when you have been sleeping for 4 hours and just started your second 9 hour shift just 7 hours after you finished your last.
Anyway... thats when I started my rant. It went something like this... (and if you are wondering why it was in english I have no frickin idea... it just was)
I love my job... I love my job...
I love the ugly ass clothes they make me wear for hygien purposes that makes my ass look wide and my boobs look saggy and for some reason people still try to chat me up. I LOVE my job.
I love all the assholes customers that is rude, ignorant and mean to me. That call me names and seems to think that everything in their life that is bad (including the bad sexlife and the ugly dog) is my fault. Yes I really love that.
I love the hours thats earlier that God every intended us to work since we have to have this frickin shop open for people with nothing better to do (the no sexlife people) then to go up SHITTY early and annoy me when I just want to sleep. I love my job when the drunken morons ask me out so that I wont check their ID when they wanna buy smokes.
Oh how I love my job for that pay that does not even near make it worth standing there insulting myself each and every day. I love my job when snotnosed kids come in and ignorant parents let the little devils run around and turn my shop into their private playground...never mind the fact that I am the one that has to clean that shit up.
I love the stonefloors that makes my feet hurt to the point where I just want to cut my feet off and feed them to the closest dog hoping that they will give the poor dog a stomach ache.  Yes I love my job for its wonders...
I love my job I love my job I love my job Iove my job...
I especially love my job for all those psychos, crazyass people and MUMBLERS that are out there.
// Bex

PS! Faktum är att det är faktiskt fascinerade hur elaka människor kan vara när man står i kassan på en random liten kiosk. Jag blir upprörd och arg varje gång. Jag och mina kollegor arbetar hårt och vi tar mycket skit. Vi går upp i ottan och går och lägger oss sent för att kunna hålla kiosken öppen. Jag säger inte bygg ett monument i våran ära MEN tro på tusan att det vore skönt om fler kunde anstränga sig att vara trevliga. Framförallt eftersom jag ser det som en del i mitt jobb att vara trevlig och erbjuda den bästa servicen jag kan vilket känns rätt onödigt när många inte ens bemödar sig att titta på en än mindre säga hej tillbaka. Den bittra sanningen är att det går knappast en dag utan att någon kallar en namn eller skäller ut en för något jag personligen inte ALLS kunnat påverka.
Som TUR ÄR har jag två fantastiska chefer som är roliga, trevliga och underbara att jobba med. De jobbar lika hårt som oss vanliga anställda om inte ännu hårdare och de är flexibla och förstående och stöttande. Sen har jag roliga kollegor som har självdistans och ställer gärna upp om man vill byta pass eller bara snacka lite skit i någon minut på jobbet. Hade det inte varit för dessa bra chefer och dessa underbara kollegor hade man ALDRIG orkat med den skit man får ta emot när man är längst ner på näringskedjan...

RSS 2.0