Låt mig få rulla mina minnen i socker och bomull utan att ha ett kort på skiten!

Det har slagit mig på senaste hur ofta man publiceras på olika communitys på bilder som man verkligen inte vill visas upp på. Varför anses det acceptabelt? Om en person tagit en bild på en annan människa, mot vem ska förståelsen gå? Personen som tagit bilden eller människan som, möjligen ofrivilligt, blivit objekt? Ska man respektera "skaparen" eller det faktum att alla bilder vill man inte ska publiceras för hela universum att ses?
Digitaliseringen gör detta möjligt och teknisk utveckling är verkligen inte alltid något positivt. Vissa misstag eller löjliga upptåg är bäst att förvara som en rolig historia om galna upptåg utan att för det kunna visas upp som bevis på ens personlighet för framtida chefer.
Alla vet att arbetsgivare numer kollar Facebook och dylikt för att se vad man kan gräva fram men ändå visas mycket lite respekt för folks personliga image. Fyllebilder läggs ut med tanken att "var du med på bild får du skylla dig själv" fast faktum kan vara att alkoholens förvillande effekt gör att man går med på bra mycket mer än man egentligen vill eller det faktum att ens omvärldsbevakning kan inskränkas och tillfälligt försämrats. Jag har inte koll på alla bilder som tagits på mig och varför skulle jag? Varenda kotte kan idag kalla sig för fotograf i mer eller mindre mån då det är extremt lätt och tämligen billigt att få tag i digitala kameror med förmågor som gamla analoga bara kan drömma om.
Är det ännu en gång frågan om en utveckling som gått för fort och den allmäna moralen inte har hunnit med? Är man konservativ för att man vill passa sig för vilka bilder som tas. Idag kan jag förstå de personer som skyr kameror som pesten. Då kan man åtminste förvissa sig om att man lättare kan undvika att en dag logga in på valfri community få se en rätt ingående display av sina egna tonsiller då man glad i hågen har räckt ut tungan mot kameran med inte en tanke på att detta nästa dag ska visas upp för samtliga 265 vänner och dessas vänner (beroende på privatinställningar)..
Låt privatlivet få ha lite betydelse igen. Allt är inte menat att förevigats och mycket lite är meningen att det ska vara möjlig för allmän oförklarad beskådning. Låt dåliga hår-dagar, knasiga fyllor och sockerspeedade söndagar vara ifred och få bestå i en lindrande minnesform.

// Bex

sommaren gör en till mullvad

Jag hade tänkt skriva något klokt och djupt feministiskt om hur preventivmedel egentligen är en säkerhet för mannen och därför är det så ironiskt att det är en kvinnofråga. I och med den fria aborten i Sverige så kommer kvinnans slutiltiga val långt efter mannens slutgiltiga val då mannen egentligen inte har något att säga till om när det gäller att kvinnan ska behålla barnet eller inte för det är hennes kropp och han borde ha tänkt på att han inte ville ha barn när han stoppade in snoppen i muttan på en tjej utan att skydda sig ordentligt.. men det orkar jag inte.

Istället ger jag livstecken ifrån mig men det är bannemig svårt att sitta inne och skriva kloka blogginlägg när det är så varmt at tman kokar i sitt eget skinn och allt man vill göra är att bo i en sjö eller i duschen.. möjligen mörk jordhåla funkar också..

men än är jag inte kokt och numera lyssnar jag på awesome reggae som gör att man måste vicka på rumpan WOHO

Elda pengar och kasta bajs på barn! Kvinnlig revolution hurra!

Almedalsvecka hurra!! Politisk galenskap uppdraget till max.... ååååh vad jag hatar det.

Framförallt då jag har vänner som är där och jag vet att det ingår en massa supa. Vilket är lustigt.. låt oss diskutera sveriges framtid... och bli packade som fan! Nåja de är väl inte mer än människor de också.

Gudrun Schyman eldar upp 100 000kr för det är visst den summan som är hur mycket mer män tjänar än kvinnor per minut. Vart det NÅGON som uppfattade det budskapet? Eller var folk som jag som tänkte "Vad i helvete!! Jag är fattig student ge mig pengarna.. jag är dessutom kvinna!"

FI har gått ut och sagt att de är nöjda med reaktionerna för att folk blev provocerade och det var tanken. Vänta va?! Rösta på oss vi gör er skitförbannade! smart tänkt där.... not!
Att väcka en debatt kan jag förstå. Att få upp ögonen för en fråga ja... men elda inte upp en massa pengar. Det är lite som att.... aaaah män ska inte få pengarna så nu eldar jag upp skiten! Ska vi smeta in barn i bajs för att skydda dom mot pedofiler. aaah nu vill ni inte ha dem längre! hahahaaaa vad smart! Så jäääävla stört.

Jag är feminist själv och jag tycker att skillnaden i löner mellan kvinnor och män borde ha försvunnit senast 1980 när förbudet mot diskriminering inom arbetslivet trädde i kraft. och det är då absolut SENAST.. men men man får inte allt som man vill.

"Aktionen" om man nu får kalla det det kändes dessutom väldigt amerikansk på nåt vis. Säkert någon högre tanke men jävlar i mig vilken dålig verklighetsuppfattning. Jag menar dom kan väl elda upp låtsaspengar.. eller låtsas elda upp riktiga pengar som sedan gick iväg till någon hjälporganisation.

Och sponsorerna HAHAHAHA!! Två reklamare från malmö hade skänkt pengar för att de skulle eldas upp.. för det första.. antingen är de så ideologiska att de aldrig kan överleva på reklambranschen ("Nej vi vill inte göra reklam för Pampers för min dotter får eksem på stjärten av dem..." funkar nog inte om man ska överleva inom den branschen" eller så hade de förväntat sig en jäkla massa publicitet och fått fina ord sagda om sig för att de stöttade kampen för lika löner men de har inte ens nämnts vid namn. Baazinga!! (för alla oss "big bang theory" fantaster) Snacka om dålig affär.. kanske man kan reklamera den tjänsten?

Tyvärr så tror jag inte att det funkar.. jag tror att folk kommer fortsätta tänka på att Gudrun eldade pengar och sen när den händelsen är glömd är folk för trötta på nyheten för att faktiskt diskutera kvinnliga rättigheter.
Kanske man borde elda upp massa mat framför svältande människor.. det är ju samma sak.
Här kvinnor är pengar ni inte får för att ni är födda med murra.. nu eldar jag upp den HAHAA!!

För att låta juristen i mig ha ett ord med i saken... man får inte ens förstöra sedlar för de är statlig egendom så grattis Gudrun.. du är nästan Nelson Mandela.. inte riktigt men du kanske får sitta i fängelse som han...
Varför är så många feminister så helt inne i sin egen incestuösa bubbla att de tappar alla perspektiv!

Nej du... den aktionen får en längta tillbaka till den gamla goda tiden då man pratade om lagstadgad kvotering och mansskatt....


// Bex

RSS 2.0