Gammalt groll...

Jag letade igenom lite gamla dokument här på datorn och hittade ett jag skrivit vid ett tillfälle när jag suttit och läst igenom halva DN´s kulturbilaga (tror jag) och då jag försöker att inte använda mig av så där JÄTTEmycket svordomar så tänkte jag att jag måste passa på att publicera ett där svordomarna och ilskan har gått lite överstyr.

Jag förstår inte hela grejen med metaforer, varför måste man uttrycka sina tankar i diffusa mångtolkade liknelser? Kan du inte bara säga vad du menar? Det är ju det som är intressant. Liknelser kan klargöra en poäng men en metafor är ju bara som en skitnödig snobbig jävligt misslyckad liknelse med dålig poäng? För helt ärligt.. hur mycket samhällskritik kan man trolla fram genom att referera till snö som smälter på gatorna och visar hundbajset som alla ignoranta puckon struntat att plocka upp då de uppnäst går runt och tänker att deras hundbajs minnsan är lite bättre än andra människor/pöbelns hundbajs? Ja men absolut låt oss prata om hundbajset istället för att prata om det som faktiskt är viktigt. Hur den rika delen av världen sakta sätter tredje världen (som snabbt som satan håller på att gå om oss lata jävla rikemansstruntar) i skuld för tid och evighet så att vi kan fortsätta våldta deras länder finansiellt och konkurrensmässigt?
varför måste vi gömma oss bakom skitnödiga referat till komplexiteten bakom ”tänkaren”s position när vi bara kan säga att vi har skapat ett samhälle som somnat och hängivit vårat engagemang till att blogga om hur jävla fula shorts Ebba von Sydow hade på sig på i förra numrets Se och Hör.. eller att Brangelina hade adopterat ännu ett stackars barn från något ställe som lider av så mycket svält att det faktiskt innebär en välgörande gärning för alla parter inblandande förutom pälsbärande hyckelkärringar som uttrycker sina fisförnäma åsikter över bord tillverkade barnslavar på det banala med ack så hippa fik på ”nya stureplan” – lite fränare, lite dyrare, lite mera PK. Dra åt helvete. Titta ut genom det internationella fönstret och inse att jo vi behöver revolution och gnäll och kamp. Kanske inte just på din gata men jag hade hoppats att vi kommit så långt i våran moraliska utveckling att vi faktiskt kan bry oss om våra medmänniskor. Men nej metaforerna skall först analyseras av tolv tweed bärande gubbar som bara använder sig av ord som inte har någon egentlig mening för att de är så förlegade men gör att alla bara håller med för att ingen vågar erkänna att den uppblåsta gubbfan är full av skit för herregud! Han bär ju tweed. Hur seriös kan man bli?

Nej fy fan för metaforerna, säg vad du menar och stå för det. Där håller jag med Karl Popper, en matematiker och filosof för alla som inte vet det, han uttryckte ”En teoris värde kan bara mätas i dess förmåga att motstå omvärldens ifrågasättande”.
Att verka halvdjup och mera insiktsfull för man låtsas nicka med och är förstående när någon kläcker ur sig någon puckad jävla lyckokaka raljerande om att trädet andas i takt med en själs döende.

Har du inget att tillföra kan du gott hålla käft och äta upp din dumma metafor för jag sväljer heller min egen kaskadspya än lyssnar på en till paus fylld monolog om samhällskiktens avspelning i avloppsvattnet. Lägg av!






Så kan det gå när haspen har sprängts av ^^

// Bex

RSS 2.0