Sluta fördumma dig och läs Slitz istället!

Sverige har alltid bankat sig själv i ryggen över att vi är så jämställda och fina. Feminism har avslagits med att nämen vad då vi är ju redan så långt framgångna? Jag har varit en stark anhängare av denna åsikt och jag står fortfarande fast vid den men när man tittar bakåt så ser man att lilla landet lagom är fortfarande så JÄKLA insnöad på hur vi har det. Förändring är inte riktigt vad som är tanken.
Ett exempel som jag just fick reda på var att det tog 65 år från det att utomäktenskapliga barn (särkullsbarn) fick full arvsrätt från sin mamma (dvs. fick ärva både modern och dennes släktingar) tills att särkullsbarn fick samma rätt från fädernets sida. 65 år! 1905 antogs lagen om att särkullsbarn skulle få ärva modernet. 1915 kom en motion om att samma sak skulle genomföras för män men ICKE. Istället gick inte lagen igenom fören 1969 och trädde då i kraft 1970. Norge hade en lag som sa att särkullsbarn skulle fullt ärva sina båda föräldrar 1915.
Det får en att tänka att vi kanske inte är så jävla långt framskridna. Det får mig att undra. Det gör också att jag undrar vad fasiken feministerna håller på med. Hade någon berättat det där för mig och använt det som argument för varför det är viktigt med en stark feministisk framskridning skulle jag hållit med i allra högsta grad.
Högsta Domstolen inrättades 1789. Inte fören 1968 fick HD sin första kvinnliga justitieråd. Nej men vad då. Tog bara nästan 200 år. En kvinnlig statsminister tror jag fortfarande är en svårighet för den lagom normale svensken. Kanske inte officiellt men hittils har vi inte haft någon så det tycks mig otroligt. Det är fortfarande ovanligt med kvinnliga partiledare.
Faktum är att jag tror att feminismen fördummar många kvinnor. Istället för att ta fighten i vardagen om sådant som är viktigt så pratar vi om kvinnligt självförsvar där resultatet blir att kvinnor som gått den kan försvara sig... förutsatt att personen som attackerar kvinnan angriper henne på ett sätt som är EXAKT som hon fått lära sig samt att personen rör sig tillräckligt långsamt för att hon ska kunna förbereda sig. Man slår ner på idealet som MÄN visst har men varje gång jag tittar i en tidning för män ser jag kvinnor som har åtminstone två storlekar större än de kvinnor som fullkomligt medvetet sätts in i kvinnliga tidningar.
Istället för att koncentrera sig på kvinnors hyllande och framhävande av kvinnors goda sidor kastar många feminister skit på männen och säger att alla män våldtar och misshandlar. Om inte annat finns en outtalad presumtion att en man som blir åtalad är skyldig. Istället för kvinnligtsjälvförsvar satsa på bättre belysning och starkare polisstyrkor som kan sätta fast de som attackerar. Istället för att snacka skit om de tvång som männen lägger på oss kvinnor titta på vilka krav vi lägger på oss själva.
Its a doggy dog world out there och motståndarna är inte männen. Det är de nedvärderande, trångsynta, fördomsfulla och föraktfulla... och de har inget specifikt kön TACK så mycket.

Hittils måste jag tragiskt nog säga att jag inte träffat en vettig uttalad feminist för feminism har blivit en svordom. Snart är det väl lika dumt att säga att man är feminist som det var att säga att man var jude i under nazityskland.

Over and out

RSS 2.0