Borde mens förtryckas eller förhöjas.. och vad gör vi egentligen mot bajslukten?

Jag blev just upplyst att man kan hoppa över sin mens med hjälp av p-piller av en vännina.. Genast började jag fundera över det här med p-piller. Det är väl en bra grej tänker jag...
Kvinnan får styra över sin egen kropp och graviditet och so on and so far... Samtidigt tänker jag vilka koncekvenser det kan få.
Med tanke på det OHUMANA tabu som finns emot mens. (Ja killar.. det rinner blod ur fittan på mig en gång i månaden och så ska det vara) Man får inte prata om det, man får inte visa att man har det, man får ABSOLUT inte diskutera det. Men jo! Jag tänker diskutera mensen. Mens är något helt naturligt för kvinnans kropp. Det jobbiga med den är att den i unga år är väldigt svårt att förutspå när den skulle komma och den gör OOOONT!
Ja smärta.. menssmärta.. den är verklig. Jag tror tyvärr att många killar inte alls förstår att det gör ont. Nej ni kan inte förstå lika lite som jag förstår hur ont det gör att bli sparkad i pungen men jag går inte runt och säger att ni överdriver den smärtan.
Jag har fått höra många gånger att jag bara fjantar och att jag låtsas ha ondare än jag har bara för att få sympati (eller slippa gympan). Jag kanske ska börja dra den mot killar när de får ett slag på pungen. "men skärp dig.. så ont gör det inte" se hur popuärt det är.
Men tillbaka till ämnet. Så nu har vi piller som förtrycker våran mens och kan till och med ta bort den. Med absolut ingen sakkunskap på ämnet så måste jag säga att det känns ju inte så där jättesmart. När det kommer till att förtrycka kroppsliga funktioner så är jag inget fan. Okej jag använder deo för att inte lukta svett men jag använder inte "Absolut torr" som gör att man SLUTAR svettas... det känns inte riktigt rätt.
sen undrar jag... vem kom på idéen med det här att man ska kunna flytta mensen? Bara blev det så?
För en av de största anledningar jag har hört för att tjejer skjuter upp sin mens med hjälp av p-piller är för att de inte vill ha det när de ska träffa en kille som de ska/ kanske ska ha sex med.
Är det ytterligare ett steg i könsmaktsordningen där den kvinnliga sexuella frigörelsen ger ett medel att tillfredställa män eller är det helt enkelt en möjlighet för kvinnor för ytterligare sexuell frigörelse?

Jag vet inte.. Men jag blir skrämd över hur mycket små piller påverkar kroppen... Snart kommer ett piller som gör att man slutar bajsa för det är ju aspinigt när det luktar illa när man går ut från allmäna toaletter.....

// Bex

RSS 2.0