Är inte systemet felfritt ska det BORT! RAUS ACHTUNG!

Fredrik Reinfeldt blev i måndag intervjuad i DN ang boendesituationen i Stockholm. Stockholms innerstad består till större och större del av bostadsrätter som blir segregerade för det är bara höginkomsttagare som har råd att köpa lägenheter där. Sedan byggs det nästan inga nya hyresrätter utan bara fler "exklusiva" bostadsrätter. Ett problem som är extra stort för ungdomar då dessa inte har något kapital att använda och har heller inte kreditvärdighet att kunna ta lån på. Det kombinerat med att ungdomslösheten är högre än.... vad som är moraliskt okej blir att det är rätt kört som ungdom. Den enda möjligheten man har är att man haft föräldrar som sett till att man ställt sig i bostadskö sekunden man fyllde arton (tidigare kunde man dessutom ställa sig tidigare i bostadskö och då kunde föräldrarna ställa upp en).
Så då har vi alltså.... en klassfråga. nej förlåt Alliansen pratar då och då om att det inte längre finns några klasser... smart.. kolla på skillnaden i löneutveckling mellan Skärholmen och Östermalm. 0,1 % i Skärholmen och 29 % på Östermalm. Inga klasser? Ta huvudet ur sanden!
Men i alla fall.. det intressanta med den här intervjun är att argumentet till varför man inte ska bygga fler hyresrätter är att systemet inte "fungerar". Moderata politiker (som inte är Renfeldt och antagligen inte bor i Täby och har sjukt mycket stålar) tycker att det är rimligt att målet ska vara hälften bostadsrätten och hälften hyresrätter. Känns väl rätt rimligt? Fredrik Reinfeldt tycker att nej nej så ska det inte vara för att "då utgår man ifrån att systemet fungerar" och det gör det inte och alltså ska man inte sträva efter det. Så summa sumarum... vi ska inte försöka få fler hyresrätter för den finns en grupp som använder sina hyresrätter som bytesvara mot bostadsrätter och dylikt.
KANSKE FÖR ATT DET INTE FINNS NÅGRA BOSTÄDER?! eller vad tror du?
Men det är klart.. han är ute på rätt djupt vatten genom att säga att man inte ska bygga fler hyresrätter eftersom systemet inte fungerar. Med den logiken så ska vi inte utdöma skadestånd till insolventa människor... skit i offren som lidit ekonomisk skada.. systemet fungerar ju inte. Eller varför ska vi förbjuda våldtäkt det är ju alldeles för få som blir dömda? Det är en ABSURD logik som inte fungerar.
Skäms på dig Reinfeldt. Jag håller inte med din politik men när moderata (vet inte om det har framgått med all önskvärd tydlighet men jag är allt annat än moderat) politiker faktiskt sätter ett rimligt mål. Ett mål som ändå känns... okej och du säger att det också är absurt hur jävla långt ut är du och simmar då?
Sedan pratar Reinfeldt vidare om hur bra bostadsrätter är? Min fråga är... för vilka då? Vilka har rätt med bostadsrätter? Dessutom bostadsrätter i stockholms innerstad. Det är hög inkomsttagare... och vilka är i regel höginkomsttagare.... VITA MÄN? Nämen! Genus? igen... jävlar i min låda... jag ser ett mönster.
Konstigt att du Fredrik som vit man som är den mest gynnsamma gruppen inte ser ett problem med bostadsrätterna. Den 19-åriga tjejen i artikeln som inte har någon kö tid och har desperat försökt få bostad det senaste halvåret hon har inte en chans och hon hade ändå ett jobb....

Att inte ha ett stadigt hem vet jag av personlig erfarenhet är något av de mest uttröttande situationerna man kan ha. Man har ingen förankring och ingen plats att vila på. Men det är klart... skit samma... För systemet är ju inte felfritt och då ska vi inte använda oss av det..

// Bex

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0