valet och kvalet... det blev bara analslem av alltihop

Jaha.. valet är över och det står klart... 4 år till med Alliansen.. och dessutom har Sverige Demokraterna fått mer röster än Vänsterpartiet och därmed kommit in i Sveriges Riksdag.
Kommentera en sak i taget.

Börjar med SD´s inträde i Riksdagen:
Jag hoppas att detta är ännu bara är en ny version av Ny demokrati som under Bert Karlssons styre lyckades ta sig in i riksdagen men som sedan imploderade och försvann. Men saken är den att Jimmy Åkesson är mycket (en rädd liten ljugande skit bland annat) men han är ingen Bert Karlsson, han är väloljad i käften och det är det som gör honom farlig. Han kan lättare spridare en sådan politik på samma sätt som en rik, välklädd man enklare kommer undan med våldtäkt.
samtidigt måste jag se en kopplling. det var samtidigt som moderaterna tog över makten som Ny demokrati kom in i riksdagen. Och nu när moderaterna fick stanna kvar vid makten så kom Sverige Demokraterna in i riksdagen. Nazismen var en reaktion på var man trodde var en kommunistisk och judisk komplott emot tyskland.. det och Frankrikes totala dominatrix agerade på tyskland (ligg på rygg och kvid, du har varit ett styggt Tyskland!)
Jag tror dock att eftersom människor är så inkapabla att titta ut i världen och se konsekvenser av aktioner som SD nu förespråkar så är vi där vi är. vilket är pinsamt.
Sen kan diskuterade de övriga partiernas inblandning och medias påverkan på resultatet. Hade ingen rapporterat eller pratat med SD så hade de tigits ihjäl men samtidigt hade inte det varit särskilt demokratiskt. Så motpunkten skulle vara att låta dem vara med och faktiskt ta diskussionen (Lars Ohly... att stå på dig helt ensam ser inte så bra ut) och där också krooossa dem.

för folk verkar tro att tanken på en officiell registering av dömda pedofiler är en bra sak. Något som är oerhört kränkande. Sen hur ska vi göra den bedömningen? vem är pedofil? vi har inget brott i Sverige som heter "Pedofili" du kan inte bli dömd till "pedofil" vad media än säger. Man kan bli dömd till våldtäkt av barn. Men det innefattar alla under 15 år. Och att ha sex med (uppmärksamma ha sex med, jag pratar inte våldtäkt då det inte krävs någon vålds el. tvångshandling för att det ska räknas som våldtäkt. har en 25 åring och 14 åring samtyckt sex så är det olagligt i lagens mening och benämns som våldtäkt av barn) en 14 åring som vill ha det.. är det pedofili? Eller ska man införa ett nytt brott som heter "Pedofili" och vart går gränsen. 10 år? eller ska man införa en kravet på en våldshandling? Det finns många fall som säger att våldtäkter av barn skett utan tvång eller våld utan bara övertalning och subtila hot, barnens bristande förmåga av vad handlingarna innebär har gjort att de har gått att genomföras utan tvång, våld eller hot, men det är fortfarande olagligt. så vem är det som ska stå i det registret? Och hur länge? Om du hade sex med en 14 åring när du var 16 och hamnade i registret.. När du är 65 ska det stå kvar? För att inte tala om hur ett sådant register skulle uppmuntra att människor utkräver sin egna rättvisa. Hurra vi är ett steg närmare USA! eeeeeh... inte bra!
Men det är det jag undrar. vem går på det här?

Jag tänker inte kommentera hur SD dessutom har manipulerat statistik, beställt statistik av privata statistik byråer och då fått analysera resultatet själva (och då kunnat vrida det hur mycket som helst, hurraaaa för privatiseringen) och att de använt sig är rena lögner. RENA lögner.

Så för att komma till själva vinsten av valet.
för mig är det skrämmande att folk ens skulle kunna tänka tanken att rösta på alliansen. Privatisering? Ta vården. vi börjar där...
En privatisering av vården? vi ska nu göra vården (något som många är beroende av för sin egna överlevnad) till något som ska gå med vinst. för företag vill gå med vinst. Det finns inga "goda" företag. Det finns företag som vill uppnå sina vinster med moraliskt godtagbara metoder och det är allt.
Ett argument är att man ska minska vårdköerna. Man har aldrig tänkt på att när staten släpper taget om vården kan vilka priser som helst sättas (Titta på tandvården, det är den sista fysiska delen som visar klasstillhörighet (eller inkomst om man nu ska tro på de muppona som påstår att vi inte har ett klassamhälle i sverige längre)) och då kommer köerna försvinna för människor kommer inte ha råd. köerna må försvinna men det betyder inte att folk blir mindre sjuka. snarare tvärtom.
Det ger bättre vård. Nej det gör det inte, titta på USA, Kanada osv osv osv. vården är inte bättre, du får mer medicin men det är för att då går de med mera vinst inte för att du blir friskare. Värktablett missbruket kommer dessutom att stiga without a doubt.
De som inte har  råd kan teckna en försäkring, men hallå? Ja många länder har sådana "försäkringarna" och det påstås att de försäkringarna inte ska kosta mer än en bilförsäkring. det är inte alla som har råd med en bilförsäkring och nu krävs plötsligt att man ska ha råd med en sådan försäkring OCKSÅ. för vilka pengar då? Och säger någon att det gäller att prioritera så tänker jag kissa på deras skor.
Det är ett av mina största motsättningar mot en privatisering av delar av samhället där det finns ett beroende. Relationerna är inte lika.
Som parallel kan dras. I Sverige får man inte köpa sex (om nu inte centern får som de vill och detta legaliseras, jävla puckon är allt jag kan säga om det) men man får spela in porrfilm. Detta är troligast för att de två personer som är involverade med varandra inte har någon status sinsemellan (möjligen att kvinnan skall vara dominant i just denna film), vid sexköp är säljaren i desperat behov av pengar (om vi nu slutar tro på myten om den glada horan och kliver ut i verkliga livet.) och köparen har därför makten över personen då denna behöver pengarna.
Vid en privatisering så blir plötsligt patienten horan som är i desperat behov av pengar/vård och köparen läkeindustrin. Det är dessutom värre för vad ska man som patient göra? hur ska man kunna uttala sig? som konsument har du ingen möjlighet att till exempel... reklamera? Nej för går det åt helvete så måste du fortfarande betala eller vad ska du göra? ÄR DET BARA JAG SOM SER JÄVLA USA?!

Grundtanken är att jag trodde jag bodde i ett samhälle där vi kämpande för att ALLA skulle komma framåt. I andan av John Nash.... det som är bäst för individen och gruppen är när individen agerar med gruppens och det egnas bästa som intention.

Jag blir trött.... men det är kanske som sagts till mig:
Vi har inte fått tillräckligt många fattiga för att folk ska tvingas förstå...

Jag hoppas bara att dagen det blir så så är inte skadan så illa att det är kört..

// Bex

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0