Drömmen om en statlig tandvård dog lika fort som moderaterna blev underkända i matte

Mer val tänk.

En version av privat vård framfördes till mig från en borgerlig person.
Att bara privatisera en del. Att det ska finnas möjlighet för de som "slitit hela sina liv" att betala och då gå förbi hela kösystemet och få privatvård.

För det första: slitit hela sina liv? vänta VA?! Så om du slitit hela ditt liv så är du automatiskt högavlönad? Om jobbar som städerska på Silja Line gör du det inte? hmmm... knappra på dator på ett kontor eller städa efter "knappra på datorn" människorna gett sig ut på båt, blivit snorfulla och spytt i örngotten och kletat sperma i taket. vilket är mest slitsamt? Människor pratar om tron på individen och på rätten till sina pengar. Jaha som individ kan du inte köpa allt det som behövs för att du ska klara dig. Som individ kan du inte köpa en lokal med all utrustning som behövs för en till exempel blindtarmsoperation. Det behövs köpas kollektivt och varför då betala klumpsummor när man kan hela tiden betala lite och då veta att det finns där.. även om det är knapert i kassan en månad? Varför ska vi ha ett system som går med på att pengar styr världen. Ska vi släppa all moral och med mänsklighet till förmån för pengar?
Lars Ohly hade en jävla bra poäng. 1% av Sveriges befolkning innehar ca 140 miljarder kronor.. är det inte rimligt att de då delar med sig med en del av det här till förmån för den allmäna välfärden? Jo det är klart som FANKEN. Alla ska hjälpas åt... många bäckar små och allt sånt.

Det härligaste är ju ändå moderaterna som är Sveriges "enda" arbetarparti. Vilka arbetare då? Ja okej.. skattesänkningarna skall öka konsumtionen så det skapas fler jobb. Vänta vänta vänta... Vi gör en PROCENTUELLT minskning av det avdrag vi gör från människors löner och det ska göra att de har mer pengar att konsumera för att påverka marknaden positivt. Kapitalism HURRA!
Nåja okej.. men då är frågan. denna procentuella minskning hur påverkar den egentligen? Ja säg att du har 32% avdrag på din lön på 17 000 kr. Det lämnar dig med en nettolön på 11 560 kr. Säg nu att du istället betalar 25% procent. Det ger dig en lön på 12 750 kr. Wooohooo! det är hela 1190. Absolut det kanske ger en marginel ekonomisk säkerhet. Till vilken kostnad? Vad är det du tappar? Vi säljer Vattenfall. vad händer med elpriserna? Vi säljer sjukvård, plötsligt måste du ha en jävla försäkring (säg att du är ensamstående med två barn varav den ena är astmatiker och den andra spelar hockey) som FÖRHOPPNINGSVIS täcker de skador som just en själv och ens närstående råkar ut för.

MEN! då räknar vi igen... Säg att du har en lön på 65 000 kr. Då är skillnaden plötsligt 4550kr. Ja det är faktiskt en ordentlig ökning. Säg att du har en lön på säg... Reinfeldt.. han tjänade ca 22 000kr mer i MÅNADEN på skattesänkningarna.

Människor lever på kronor inte procent som en vän sa.. väldigt smart.  Så för vilka arbetare är ni egentligen? För inte FAN gynnas de människor med låga löner.
För de människorna som får den där härliga påtagliga skattesänkningen så finns redan de finansiella medeln för att öka konsumtionen och det skapas inga mer jobb på att det säljs tre par Jimmy Choo skor mer.

Jag som student får helt enkelt be till ja.. vem man nu väljer och med tanke på SD så kör jag hårt på Allah (här ska man fan inte stoppa någon icke existerande islamisering) att jag inte blir sjuk eller deprimerad de kommande 4 åren.


// Bex

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0