Könsstympning är ju en fluga eller....?

Det här med diskriminering..
alltså att folk fortfarande tror att diskriminering inte sker.. jag undrar i vilken sand hög de körde ned huvudet? Jo kvinnodiskriminering sker varför tror du vi pratar om det? Det är såna konstiga motsvar hela tiden. Kvinnor kan, kvinnor borde faktiskt stå upp för sig själva. Jo men visst absolut! Jag håller med. Kvinnor ska stå på sig men det är för jävla svårt att försöka stå när någon aktivt försöker dra undan mattan på en genom att säga att man inte kan.
Det kom ut en SOU 2007 som en spekulation sa att kvinnor kanske inte ville investera i riskkapital för att de avskräcktes av de krångliga skattereglerna? Ja men dåså det är därför... kvinnor står på en stol och skriker över den läskiga skattemusen som springer omkring på marken. Nej men vänta nu.. 2000-tal var det just ja!
Kvinnor kan men är visst rädda för att göra nåt eller hur var det?
Samma SOU spekulerade visserligen i att män är slarviga och det är därför de gör fel i sina deklarationer och de "skattechansar" (finare ord för skattefuskförsök) vilket kostar pengar och resurser och de är ju för att de är ju lite så där... busiga killar liksom. Jag måste säga att ens ta upp en sån sak i en SOU är lite att ta samhällsbilderna av könen och gjuta dem i sten. Att ens tänka tanken?! Det är ju så fullkomligt idiotiskt självklart att det inte är så.
Tanken att det kanske är så att kvinnor är socialt fostrade att tänka på hemmet först och hemmet behöver ansvar inte banala kanske satsningar som gör att kvinnor inte satsar på högriskprojekt? För att vi blir inmurade i en bild som inte tolererar såna kvinnor.
Och då brukar någon jävel få en verbal spya med att dra någon historia om någon farmor/mormor/mamma/syrra som MINSANN stod upp och startade något fint högriskföretag medan hon strök skjortor med ena handen och passade barn med ena foten och var allt det där som en RIKTIG kvinna är samtidigt. Ja men DÅ SÅ! Då är vi ju klara här. Kan din farmor/faster/mormor/kompis brorsan före detta flickväns svägerska/mamma det så är det ju klart att det är så. Blev inte hon diskriminerad så finns ingen diskriminering!
Ja men då kan man ju säga att vad då: Jag blev inte könsstympad när jag var liten då är det väl ingen annan som blir det? Eller så kan vi ta: Ja men jag tycker om att sälja min kropp till okända män då gör väl alla andra det också? Eller?
Det är så idiotiskt att jag blir oroad över hur illa betygsinflationen verkligen ser ut. Sverige är 4 i världen i jämställdhet. Först kommer Island. Grattis till er. Varför? Jo kanske för att Island tvingar in män i den privata sfären vilket har gjort att män har TVINGATS ta ansvar hemma.. och till och med upptäckt att det var ju ganska mysigt att vara velourpappa a la Hoa Hoa. Ja men då finns mer plats för kvinnor på marknaden och kvinnor trycks ut på marknaden och plötsligt finns möjlighet till jämställdhet.

Om nu det är högre status att jobba, göra karriär och tjäna pengar.. varför skulle man då vilja ge upp denna fina robinson staty av status och istället byta blöjor, gå ut med sopor och sköta hemmet? Logiskt sett vill man då inte göra det. Island tvingar folk till det. På gott och ont men jämställdhetsmässigt skapas då en trend och taaadaaaa människor upptäcker att världen går inte under.
Fast det är klart. En stat som sätter press på sitt folk.. fy bubblan.. nya trender uuuuusch!... förändring... TYST! Det går inte för sig. Hade gemeneman fått bestämma så hade kvinnor fortfarande varit hemma och inte haft någon möjlighet till utveckling. Hade inte andra världskriget hänt där kvinnor TVINGADES ut på arbetsmarknaden... vad hade hänt då? Ja behovet och tvånget hade aldrig hänt så jag tror faktiskt att vi hade stått på samma plats och trampat..

Men förlåt... min farmor/mormor/kompis gammeltants gamla barndomskompis blev ju inte diskriminerad så då blir ju ingen det. Och alla horor är lyckliga och könsstympning är en fasad och HURRA för kapitalism!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0