Umeå tar ett steg fram och femton steg åt helvete

I helgen har det varit Umeå fashion weekend. Måste säga att det är väldigt olika kaliber på de olika "fashion weekenden" i landet.
Sthlm fashion weekend så stänger de av en galleri och har utställningar och stora "kändis" event. Internationellt erkända märken har modevisningar och det förekommer flera visningar på samma gång. Konstfack studenter ställer ut och det är ett jävla pådrag helt enkelt.
Sen är det väldigt sällan en Weekend. Det är en Week. Det finns faktiskt så pass mycket folk som är intresserade att det finns anledning att hålla på på riktigt en längre period.
Här uppe när man gick in kungspassagen en halvtimme innan en visning av Jeans på den kortaste runwayen som fanns var den fortfarande inte klar och fiket som hade någorlunda utsikt över den tre kvm stora ytan sålde "jeans" bakelser. Gulligt men känns inte så upstyle fashion.
Omröstningen om bästa "jeans"rumpan känns som en prostituerad version av Idol blandat med vem som har mest kompisar som inte har något vettigt att göra. Men för all del. Lite poppigt koncept varför inte.
Men det ultimata vattenmärket som faktiskt gjorde mig lite ledsen då jag tycker Umeå som är en otroligt ung och drivande stad skulle kunnat prestera var tjejen som stod utanför Rex och skrek i en mic i ett tält som såg ut som en felplacerad skyddstält för byggnadskonstruktion. Knappast så mycket runway över det. Sen hela skrika i en mic i täckjacka på ett torg har lite för mycket jesuspratarna på plattan i sthlm för min smak. Tjejen som antagligen frös röven av sig ropade ut "Killen som öppnat T-shirt store ja dom flesta har nog gått förbi den butiken på väg till Clas Ohlson söker en formgivare som kan hjälpa honom fixa en ny t-shirt bla bla bla bla bla bla"
Jag var tillbaka i min barndom i en byhåla som aldrig kommer hamna på kartan om inte ett mindre folkmord sker där eller den spottar ur sig en Zlatan till snarast. Hela bykänslan tog över. Alla vet var stadens Clas Ohlson ligger och då vet man automatiskt hur man ska gå för att komma dit och JAHA på väg dit. Hur jäkla mycket prestige ligger i det? Grattis du är butiken man går förbi när man ska gå och köpa cykeldäck, konservöppnare och låsolja HURRAAAA!! Stackars pojk.
Nej upptrappning för i helvete. Umeå behöver faktiskt börja borsta av sig den dammiga bonnigheten och inse att halva grejen med en fashion weekend är pinnar i röven och amouse bouches och kanapeer och allt annat sånt skittöntigt. Hävda Norrland för fasiken.
Annars kommer vi hamna i samma liga som Kiruna där Fashion weekend är fyra fulla fjortisar som byter kläder som de köpt på Märtas Mode vid klätterställningen utanför Ica.
Nu lär jag väl bli hängd av alla som älskar Kiruna men min blogg så tyst med er! Dessutom. Kiruna är jättefint om man ska fjällvandra eller känna sig manlig i närvaron av gruvan men det är inte direkt stället man åker till för att se den senaste kollektionen från French Connection.

// Bex

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0