Ruska fjäderskrud tills du spyr annars blir du ensam fattaru?

Hej världen

Jag har ofta blivit förvånad av den längd vi är beredda att gå i våra sociala spel. Vi vill framstå på olika sätt och vi tar till otroliga sätt för att se till att vi faktiskt avger den illusionen. Vi vill inte verka för intresserade. Vi vill verka svala och roliga. Vi vill verka vara precis så där tuffa som alla vill vara. Man vill framstå som ultimat. Vi är alla som påfågelhanar som spänner upp våran finaste fjäderskrud och ruskar lite sexigt på den för att locka just den där rätta honan. Bara att våra fjädrar består av intriger och sätt att hämma eller överdriva vårat naturliga sätt att vara. Vi är galna i någon och lägger ner all självkontroll som finns söder som saturnus för att verka ointresserade.
Tjejer har tusen knep och jag är säker på att killar har lika många. Media ger oss ytterligare tusen och kläder erbjuder ytterligare några miljoner. För att inte prata om accessoarer. Push-up bh:ar, självlärningsböcker i roliga samtalsämnen. Ändå ser man i varenda jäkla hollywood film att man blir kär i någon som inte kör det spelet men vi gör det ändå?
Vi jobbar stenhårt på våran fjäderskrud. På att varje fjäder, varje skämt, varje nyans av färgskruden, varje hårstrå i frisyren ska vara perfekt. Ändå vill vi ha någon som älskar oss för den vi är. Trots allt smink (ja för män också häng med i tiden nu för sjutton), smycken (än en gång unisex), kläder och påklistrat. All parfym och hårspray och mirakel strumpbyxor ska på något sätt göra att vi hittar någon som älskar oss trots den där underbart härliga valken på magen som viskar om mysiga hemmakvällar och att vi inte alls vill stiga upp kl 5 för att sticka ut och jogga.
Till och med en blind skulle se dubbelmoralen. Inte nog med att utseendet är en enda charad. Jag har flera vänner som gillat någon och då flirtat med någon annan för att få den första svartsjuk och se till att denne någon ser till att sno åt sig sin väninna fortare än kvickt.... det skrämmande är att det verkar funka. Problemet är att varje gång det blir något problem dem emellan kör hon samma stil. Hon flirtar med någon annan för att få honom att stanna istället för att kanske säga som det var? 
Lägg av fjäderskruden, sluta övertolka sms och tro att han hatar dig när han inte svarar direkt. Lite mer mod och lite mer ärlighet tror jag skulle göra allt lite enklare..
Om inte annat slipper man ragga på någon stackare som blir utnyttjad och förlorar från början utan att veta om det bara för att man själv är för feg för att säga som det är till den där speciella någon.

// Bex

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0